Biografije – Ivan Vukčević

Ivan Vukcevic

Ivan Vukčević

Ivan Vukčević je rođen 1. juna 1994. godine. On je završio srednju školu Gimnazija „Slobodan Škerović“ u Podgorici i upisao se na Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore u akademskoj 2013/2014. Za vrijeme osnovnih studija on je dobio Dekanovu nagradu i nagradu Glavnog grada Podgorice „19. decembar“. On je bio stipendista Ministarstva prosvjete i fondacije Konrad Adenauer. Diplomirao je na Pravnom Fakultetu Univerziteta Crne Gore, Istorijsko-pravni smjer. On je bio član Studentskog parlamenta i Senata na Univerzitetu Crna Gora. 2017. godine upisao se na master studije Univerziteta u Beogradu, smjer Istorijsko-komparativni, gdje je i magistrirao 2019. godine. On je autor naučnog rada „Reforma pravosuđa kao uslov pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji“ (izdavač Pravni Zbornik) i ko-autor dva naučna rada: „Osvrt na pravničku misiju dr Luja Vojnovića u Crnoj Gori“ (izdavač Matica crnogorska) i „Izrada Ustava za Knjaževinu Crnu Goru“ (izdavač Pravni zbornik).
Ivan Vukčević je bio jedan od koordinatora Kluba retorike Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore koji je osvojio prvo mjesto na državnim debatnim takmičenjima 2016. i 2017. godine. On je pobjednik serijala „Mi biramo lidera“ na Atlas televiziji (2014). Osvojio je drugo mjesto na državnom takmičenju svih pravnih fakulteta u Crnoj Gori (2014).
Napisao je knjigu „Pred sobom i drugima“. Bio je jedan od urednika studentskog časopisa „Vox iuris“. Organizovao je poetsko veče, predavanje sudije, simulaciju suđenja i nekoliko humanitarnih akcija na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.
On je prisustvovao seminarima o evroatlantskim integracijama u Briselu, Strazburu, Ocenhauzenu, Beogradu.
On je volontirao u Centru za monitoring i istraživanje CeMI. Posmatrao je lokalne izbore u Ulcinju (2018).
Ivan tečno govori engleski i ima osnovno znanje iz ruskog i njemačkog jezika.

©2019 Centar za monitoring i istraživanje - CeMI | Follow us

Log in with your credentials

Forgot your details?