Biografije – Nikola Zečević

Nikola Zecevic

mr Nikola Zečević

Nikola Zečević je rođen 26. septembra 1986. godine u Beranama, gdje je stekao osnovno i gimnazijsko obrazovanje. Osnovne, specijalističke i magistarske studije je završio na Fakultetu političkih nauka u Podgorici.
Angažovan je kao saradnik u nastavi na Univerzitetu Donja Gorica (UDG). Krajem 2016. godine mu je uručena nagrada od strane »Crnogorske akademije nauka i umjetnosti« za postignute rezultate iz oblasti nauke.
Dobitnik je nekoliko prestižnih naučno-istraživačkih stipendija, poput Erasmus+ i Visegrad Scholarship Fund, a dodatno je bio i stipendista Ministarstva znanosti Republike Hrvatske; u tom smislu je tokom 2017. godine boravio kao gostujući istraživač na Ekonomskom univerzitetu u Bratislavi (Fakultet za primijenjene jezike), te na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Odsjek za povijest). Tokom 2018. godine je boravio kao gostujući istraživač na Karlovom univerzitetu u Pragu (Departman za južnoslovenske i balkanske studije).
Učestvovao je na velikom broju međunarodnih konferencija, a autor je mnogih naučnih radova i Op-Ed članaka. Piše autorske tekstove i kolumne za: Vijesti, Peščanik, Novi Plamen, The National Interest, itd.

©2020 Centar za monitoring i istraživanje - CeMI | Follow us

Log in with your credentials

Forgot your details?