CeMI izabran za Generalnog sekretara Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO)

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) je izabran za Generalnog sekretara Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO).

CeMI je na ovu funkciju izabran na Generalnoj skupštini ENEMO mreže održanoj od 6 – 7. aprila 2017. godine u Tbilisiju, u Gruziji.

Ispred CeMI-ja, funkciju Generalnog sekretara će vršiti Zlatko Vujović, predsjednik Upravnog odbora CeMI-ja.

Evropska mreža organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO) je međunarodna mreža vodećih neprofitnih nevladinih organizacija za nadgledanje izbora iz 19 zemalja  Centralne i Istočne Evrope i Centralne Azije.

Ova mreža je do sada realizovala 23 međunarodne misije za posmatranje izbora u 7 zemalja, a organizacije članice su posmatrale preko 200 izbora u svojim zemljama i obučile preko 200,000 posmatrača.

CeMI je jedan od osnivača Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora 2001. godine i učestvovao je u brojnim međunarodnim ENEMO misijama, kao što su,na primjer, misije u Ukrajini, Kosovu, Moldaviji, Kazahstanu, itd.

Funkciju Generalnog sekretara CeMI će vršiti u periodu u periodu od 2017 – 2019. godine, u toku kojeg će programski i finansijski upravljati međunarodnim misijama za posmatranje izbora, nastaviti institucionalnu reformu organizacije i povećati lokalno prisustvo ENEMO-a u zemljama članicama organizacije.

Sljedeća Generalna skupština Evropske mreže organizacija za posmatranje izbora će biti održana 2019. godine u Crnoj Gori.

 

©2021 Centar za monitoring i istraživanje - CeMI | Follow us

Log in with your credentials

Forgot your details?