CeMI-jevi posmatrači na svim biračkim mjestima u Ulcinju

Ulcinj, PR pres servis – Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) nadgledaće lokalne izbore koji će 4. februara biti održani u Ulcinju i imaće svoje posamatrače na svim biračkim mjestima, saopšteno je iz te organizacije.

Predstavnici CeMI-ja sastali su se danas u Ulcinju sa ambasadorkom Velike Britanije Alison Kemp i tom prilikom je informisali o dosadašnjim rezultatima projekta „Izborni integritet u Crnoj Gori – praćenje lokalnih izbora u Ulcinju, 2018“, kao i planovima za izborni dan.

Svrha projekta je povećanje stepena javnog povjerenja u izborni proces kroz doprinos stvaranja demokratskih uslova za transparentne, slobodne i fer lokalne izbore u Ulcinju, kao i sprječavanje izbornih nepravilnosti tokom izbornog procesa“, kaže se u saopštenju.

Iz CeMI-ja su najavili da će redovno informisati građane o izlaznosti i eventualnim nepravilnostima na biračkim mjestima.

„Nakon zatvaranja biračkih mjesta, CeMI će obavještavati javnost o rezultatima glasanja“, dodaje se u saopštenju

Projekat „Izborni integritet u Crnoj Gori – praćenje lokalnih izbora u Ulcinju, 2018“ CeMI realizuje uz podršku Britanske ambasade.

 

 

 

 

 

©2021 Centar za monitoring i istraživanje - CeMI | Follow us

Log in with your credentials

Forgot your details?