Đukanović osvojio najveći procenat glasova

Kandidat Milo Đukanović osvojio je najveći procenat glasova, 53,8 odsto na predsjedničkim izborima, pokazale su projekcije rezultata na osnovu realizacije 100 odsto uzorka Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Kandidat Mladen Bojanić osvojio je 33,5 odsto, Draginja Vuksanović 8,1 odsto, Marko Milačić 2,9 odsto, Hazbija Kalač 0,8 odsto, Vasilije Miličković 0,5 odsto i Dobrilo Dedeić 0,4 odsto.

Građani su imali mogućnost da uživo prate projekcije rezultata putem CeMI-jevog vebsajta www.izbori2018.me .

CeMI je omogućio građanima i da uživo prate projekcije rezultata glasanja putem tri nacionalne televizije (Radio Televizije Crna Gora, Televije Vijesti i Televizije Prva), koje su bile direktno vezane za CeMI-jev softver u kome se obrađuju podaci pristigli od CeMI-jevih posmatrača.

CeMI-jeva posmatračaka misija brojala je 1.340 pomatrača, koji su bili rasposređeni na 90 odsto biračkih mjesta.

U toku izbornog dana CeMI je putem redovnih pres konferencije obavještavao građane o izlaznosti, nepravilnostima, trendovima glasanja kao i projekciji rezultata nakon zatvaranja biračkih mjesta

Projekat „Neka slobodni izbori postanu navika! – Izgradnja povjerenja u integritet izbornog procesa u Crnoj Gori” realizovan je zahvaljujući finansijskoj podršci Ambasade Savezne Republike Njemačke u Podgorici.

©2021 Centar za monitoring i istraživanje - CeMI | Follow us

Log in with your credentials

Forgot your details?