Zlatko Vujović izabran za člana Upravnog odbora Globalne mreže za nadgledanje izbora (GNDEM)

Predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), izabran je za člana Upravnog odbora Globalne mreže za nadgledanje izbora (GNDEM).

Globalna mreža za nadgledanje izbora (Global Network of Domestic Elections Monitors – GNDEM) održala je godišnji Koordinacioni odbor u Kolombu, glavnom gradu Šri Lanke, tokom kojeg je usvojen Osnivački protokol i izabran Upravni odbor.

GNDEM je jedina globalna mreža za nadgledanje izbora koja okuplja 251 organizaciju članicu iz 89 zemalja i članice regionalnih mreža iz Afrike, Azije, Evrope i Evroazije, Latinske Amerike i Kariba, Bliskog Istoka/Sjeverne Afrike, i radi na olakšavanju i unapređenju rada posmatrača na izborima širom svijeta.

Predjsednik Upravnog odbora CeMI-ja  Zlatko Vujović, izabran je za člana Upravnog odbora, u naredne tri godine. Vujović je bio član Upravnog odbora i u prethodnom mandatu. U novom mandatu Zlatko Vujović će biti na čelu tematske grupe za prikupljanje sredstava i registraciju.

Vujović je takođe na poziciji Generalnog sekretara Evropske mreže organizacija za monitoring izbora (European Network of Election Monitoring Organizations – ENEMO).

©2021 Centar za monitoring i istraživanje - CeMI | Follow us

Log in with your credentials

Forgot your details?