Nedjelja, 30. avgust – izborni dan

AGENDA

Izborni dan u štabu Centra za monitoring i istraživanje (CeMI)

30.08.2020.

PR Centar

(Bulevar Josipa Broza 23/a, Podgorica)

U toku izbornog dana 30. avgusta Centar za monitoring i istraživanje – CEMI obrađene podatke koji se odnose na izlaznost građana u toku izbornog dana, trendove glasanja, procjenu rezultata nakon zatvaranja biračkih mjesta saopštavaće javnosti preko:

U toku izbornog dana u PR Centru biće održano šest redovnih pres konferencija na kojima će CeMI objavljivati informacije o izlaznosti birača, eventualne nepravilnosti, uporedne analize o izlaznosti u odnosu na parlamentarne izbore 2016. i 2012. godine i na kraju izbornog dana objaviti preliminarne rezultate i raspodjelu mandata.

Na pres konferencijama na kojima će se komunicirati izlaznost, u ime CeMI-ja govoriće:

  • Maja BJELIĆ,PR koordinatorka CeMI-ja

U nastavku možete pogledati radnu verziju agende izbornog dana:

09:15 sati – pres konferencija  – Predstavljanje agende izbornog dana, projekta Građansko nadgledanje parlamentarnih i lokalnih izbora u Crnoj Gori 2020; otvaranje biračkih mjesta, podaci o izlaznosti do 9:00h; uočene nepravilnosti.

11:15 sati – pres konferencija – Presjek izlaznosti do 11:00h, izlaznost u centralnoj regiji bez Podgorice, Podgorici, sjeveru i jugu, uporedna analiza sa izlaznošću do 11:00h sa parlamentarnim izborima 2016. i 2012. i uočene nepravilnosti.

13:15 sati – pres konferencija – Presjek izlaznosti do 13:00h, ocjena regularnosti izbornog postupka, uporedna analiza sa izlaznošću do 13:00h sa parlamentarnim izborima 2016. i 2012.  i uočene nepravilnosti.

17:15 sati – pres konferencija – Presjek izlaznosti do 17:00h, ocjena regularnosti izbornog postupka, uporedna analiza sa izlaznošću do 17:00h sa parlamentarnim izborima 2016. i 2012, trendovi glasanja i uočene nepravilnosti.

19:15 sati – pres konferencija – Presjek izlaznosti do 19:00h, ocjena regularnosti izbornog postupka, uporedna analiza sa izlaznošću do 19:00h sa sa parlamentarnim izborima 2016. i 2012; trendovi glasanja; ocjena regularnosti izbornog postupka, i ocjena  regularnosti izbornog postupka na osnovu prijavljenih nepravilnosti i neregularnosti.

Oko 20:45 sati – pres konferencija – presjek izlaznosti nakon zatvaranja biračkih mjesta, ocjena regularnosti izbornog postupka, i ocjena  regularnosti izbornog postupka na osnovu prijavljenih nepravilnosti i neregularnosti, projekcija preliminarnih rezultata.

Govoriće:

  • Zlatko VUJOVIĆ, šef Misije;
  • Maja BJELIĆ, PR koordinatorka CeMI-ja.

CeMI podsjeća sve medije, koji budu pratili tok izbornog dana u njihovom štabu, i koji budu preuzimali informacije putem agencija, da se prilikom preuzimanja materijala pozovu na projekat „Građansko nadgledanje parlamentarnih i lokalnih izbora u Crnoj Gori 2020“, koji je finansijski podržan od strane Britanske ambasade Podgorica, Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

CEMI zadržava sva prava izmjene radne verzije agende. U slučaju pojava većih kršenja izbornog postupka i toka izbora, CEMI će organizovati vanredne pres konferencije, o čemu će blagovremeno biti obaviješteni akreditovani novinari.

Za sva pitanja koja se tiču aktivnosti CeMI-ja u toku izbornog dana stoji Vam na raspolaganju tim PR Centra koji je zadužen za kompletanu organizaciju izbornog dana, akreditaciju novinara i obavještavanje javnosti o svim aktivnostima CeMI-ja u toku izbornog dana.

©2020 Centar za monitoring i istraživanje - CeMI | Follow us

Log in with your credentials

Forgot your details?