Biografije – Ivan Vukčević

Ivan Vukcevic

mr Ivan Vukčević

Ivan Vukčević je rođen 1. juna 1994. godine. On je završio srednju školu Gimnazija „Slobodan Škerović“ u Podgorici i upisao se na Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore u akademskoj 2013/2014. Za vrijeme osnovnih studija on je dobio Dekanovu nagradu i nagradu Glavnog grada Podgorice „19. decembar“. On je bio stipendista Ministarstva prosvjete i fondacije Konrad Adenauer. Diplomirao je na Pravnom Fakultetu Univerziteta Crne Gore, Istorijsko-pravni smjer. On je bio član Studentskog parlamenta i Senata na Univerzitetu Crna Gora. 2019. godine magistrirao je na Univerzitetu u Beogradu, smjer Istorijsko-komparativni. On je autor naučnog rada „Reforma pravosuđa kao uslov pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji“ (izdavač Pravni Zbornik) i ko-autor dva naučna rada: „Osvrt na pravničku misiju dr Luja Vojnovića u Crnoj Gori“ (izdavač Matica crnogorska) i „Izrada Ustava za Knjaževinu Crnu Goru“ (izdavač Pravni zbornik).

Trenutno je zaposlen kao project koordinator u NVO Centar za monitoring i istraživanje. Posmatrao je predsjedničke izbore u aprilu 2018. godine, kao i lokalne izbore u maju 2018. Godine. Prošao je obuku ODIHR-a za dugoročnog posmatrača i bio polaznik akademije NDI na temu: Informacije i izborni integritet.
Ivan Vukčević je bio jedan od koordinatora Kluba retorike Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore koji je osvojio prvo mjesto na državnim debatnim takmičenjima 2016. i 2017. godine. On je pobjednik serijala „Mi biramo lidera“ na Atlas televiziji (2014). Osvojio je drugo mjesto na državnom takmičenju svih pravnih fakulteta u Crnoj Gori (2014).
Napisao je knjigu „Pred sobom i drugima“. Bio je jedan od urednika studentskog časopisa „Vox iuris“. Organizovao je poetsko veče, predavanje sudije, simulaciju suđenja i nekoliko humanitarnih akcija na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.
On je prisustvovao seminarima o evroatlantskim integracijama u Briselu, Strazburu, Ocenhauzenu, Beogradu.

Ivan tečno govori engleski i ima osnovno znanje iz ruskog i njemačkog jezika.

©2021 Centar za monitoring i istraživanje - CeMI | Follow us

Log in with your credentials

Forgot your details?