CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Vujović razgovarao sa Merkel o glavnim izazovima sa kojima se suočavaju crnogorsko društvo i civilni sektor

14. Sep. 2021. u novosti

Predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring (CeMI) Zlatko Vujović, koji je i generalni sekretar Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO), razgovarao je u Beogradu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

„To je bila odlična prilika da se predstavi politička situacija u Crnoj Gori i glavni izazovi sa kojima se crnogorsko društvo suočava. Bio je to vrlo otvoren i dinamičan sastanak.“, istakao je Vujović.

Vujović je bio jedini predstavnik civilnog sektora iz Crne Gore, koji je juče sa još pet lidera civilnog sektora država Zapadnog Balkana, prisustvovao sastanku sa Merkel.

''Lideri civilnog društva sa Zapadnog Balkana veoma cijene pristup gospođe Merkel da organizuje ovaj događaj prije sastanka sa predsjednicima i premijerima naših zemalja. Tokom sastanka su predstavljeni ključni problemi sa kojima se civilni sektor na Zapadnom Balkanu suočava, i veoma je važno da se o tome razgovara sa inostranim partnerima i zvaničnicima na najvišem nivou.'', kazao je Vujović.

Posjeta Merkel Srbiji jedna je od njenih poslednjih spoljnopolitičkih aktivnosti na kraju njenog četvrtog, posljednjeg mandata na mjestu kancelarke Njemačke.

Ona će se, nakon Beograda, danas u Tirani sastati sa liderima država Zapadnog Balkana.