CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Održana izložba likovnih radova i crteža djece iz Centra za prihvat u Spužu

02. Apr. 2021. u novosti

Održana je izložba likovnih radova i crteža djece iz Centra za prihvat u Spužu, koju je organizovao Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) u okviru projekta ‚‚Društvo bez predrasuda: Solidarnošću do jednakosti i inkluzije”, a koja je održana u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“.

Izvršna direktorica CeMI-ja, Teodora Gilić, kazala je da smo projektom željeli da pokušamo da ukažemo na doprinos koji migranti mogu da daju našim društvenim zajednicama, kao i da utičemo na smanjenje slučajeva rasizma i ksenofobije u Crnoj Gori“, istakla je Gilić.

Izložba je, kako je navela, jedna od završnih aktivnosti projekta, i predstavlja radove koji su proistekli sa radionica koje su sprovodili CeMI-jevi stipendisti sa djecom iz Centra za prihvat.

Učesnica CeMI-jevog projekta Marija Racković koja je vodila radionice za djecu u Centru za prihvat u Spužu, kazala je da su djeca uživala u radionicama, a da su na izložbi izloženi radovi koji predstavljaju čestitke za 8. mart, koje su djeca spremila za roditelje, i crteži, likovni radovi i makete.

„Djeci se najviše svidjela izrada nakita, koju nismo imali priliku da izložimo budući da im se nakit toliko svidio da su ga ponijeli kući. Kroz rad da djecom, naučila sam da je potrebno da se posveti dosta ljubavi i energije i uvijek može da se ovako nešto lijepo proizvede“, navela je Racković.

Projekat ‚‚Društvo bez predrasuda: Solidarnošću do jednakosti i inkluzije” sprovodi CeMI uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u okviru projekta „Regionalna podrška zaštitno-osjetljivom upravljanju migracijama na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (IPA II fondovi).

Media prilozi