CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Održan trening „Zastupanje zasnovano na osnovu dokaza“

22. Feb. 2010. u novosti

U sklopu projekta “Jačanje kapaciteta u zastupanju i pripremi javnih politika Koalicije nevladinih organizacija u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti” , Centar za monitornig je realizovao drugi po redu trening na temu„Zastupanje na osnovu dokaza“, namjenjen predstavnicima Koalicije nevladinih organizacija za borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije, posredstvom Delegacije Evropske Komisije u Podgorici.

Predavači na dvodnevnom treningu, koji se održao u PR Centru u Podgorici 19. i 20. februara 2010. godine, bili su mr Branka Todorović i mr Zlatko Vujović. Treningu je i ovog puta, pored organizatora prisustvovalo 16 predstvnika različitih nevladinih organizacija, članica Koalicije, koje će se u narednom periodu baviti pripremom javnih političkih studija sa ciljem suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti u Crnoj Gori.

Trening je imao za cilja da osigura održivost i višestruki efekat prenošenja znanja organizacijama civilnog društva o zastupanju na osnovu dokaza. Učesnici treninga su imali mogučnost da čuju i usvoje znanja iz sfere kreiranja javnih politika, kao i elemenata javnog zastupanja.