CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Poziv za učešće na treningu o političkim pravima, reprezentaciji i političkoj participaciji manjina u Crnoj Gori

25. May. 2023. u novosti

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) vas da se prijavite na jednodnevni trening posvećen političkim pravima, reprezentaciji i političkoj participaciji manjina u Crnoj Gori, koji će biti održan u srijedu, 31. maja, u PR Centru u Podgorici.

S obzirom na ograničen broj mjesta, molimo vas da nam potvrdite učešće najkasnije do ponedjeljka, 29. maja do 12 sati na mail vladimir.simonovic@cemi.org.me , kako bismo mogli rezervisati mjesto za vašeg predstavnika.

Cilj treninga je da učesnicima pruži dublje i sveobuhvatno razumijevanje o ključnoj ulozi političkih prava i aktivnog učešća manjinskih grupa u političkim procesima naše zemlje.

Uvjereni smo da će ovaj trening biti od velike koristi za jačanje kapaciteta vaše organizacije u pružanju podrške manjinskim grupama, te za podizanje svijesti o njihovim pravima i mogućnostima za političku participaciju.

Predavači na treningu biće profesorica Fakulteta političkih nauka Danijela Vuković-Ćalasan i šef odjeljenja za istraživanja javnih politika u CeMI-ju Miloš Vukanović.

Trening se održava kao dio projekta „Doprinos inkluziji manjina u politički život u Crnoj Gori“, koji CeMI sprovodi uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.