CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Pružanje besplatne pravne pomoći

05. Feb. 2021. u novosti

Pripadnici manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica mogu se obratiti za besplatnu pravnu pomoć (BPP) pravnom timu Centra za monitoring i istraživanje, ukoliko su njihova prava narušena pred sudskim organima, pozivom na broj 069 037 376 i putem mejl adrese bppmanjine@cemi.org.me.

To je saopštila Maja Bjelić, koordinatorka projekta „Doprinos razvoju i unaprjeđenju prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori“ gostujući u Boje Jutra TV Vijesti

„CeMI dugi niz godina pruža kroz različite oblike, tako da pozivam sve zainteresovane da se prijave i da potpuno besplatno dobiju pravne savjete kako bismo spriječili diskriminaciju prema pomenutoj grupaciji u Crnoj Gori, koja je diskriminisana pred sudskim organima“, istakla je Bjelić.

Ona je kazala da se pripadnici manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori suočavaju sa nejednakim tretmanom neposredno prije ili tokom samog sudskog postupka.

„Tu CeMI ne može zastupati određenu stranu, ali daje neophodne i značajne savjete kada je sudski postupak u pitanju“, precizirala je Bjelić.

Ona je najavila da CeMI radi na analizi koja će sadržati rezultate istraživanja javnog mnjenja o položaju nacionalnih manjina u Crnoj Gori.

„Analiza će biti dostupna javnosti i ona će obuhvatati detaljnu analizu postojećeg stanja, kao i korake za unaprjeđenje ove oblasti. Istraživanje javnog mnjenja je u toku, pa se rezultati istraživnja očekuju krajem februara“, zaključila je Bjelić.

Projekat „Doprinos razvoju i unaprjeđenju prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori'“ finansijski je podržan od Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

Kompletno gostovanje je dostupno na link-u https://www.youtube.com/watch?v=OxMR08duGA8