CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

CeMI akreditovao više od hiljadu posmatrača

04. Apr. 2018. u novosti

Predstavnici Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) akreditovali su danas u Državnoj izbornoj komisiji više od hiljadu kratkoročnih posmatrača koji će nadgledati predsjedničke izbore 15. aprila, saopštio je direktor Pravnog odjeljenja te organizacije, Bojan Božović.

On je kazao da će posmatrači biti raspoređeni na biračkim mjestima širom Crne Gore.

„Mi ćemo, putem naših posmatrača, dobijati blagovremeno sve informacije sa biračkih mjesta na kojima će oni biti. Oni će nas obavještavati o svim eventualnim nepravilnostima“, rekao je Božović.

On je najavio da će utoku izbornog dana CeMI imati redovne pres konferencije i javnost obavještavati o izlaznosti, nepravilnostima, trendovima glasanja i na kraju o projekciji rezultata.

„U cilju bolje informisanosti javnosti o rezultatima nadgledanja izbornog procesa, CeMI će imati svoj sajt www.izbori2018.me , koji će tokom cijelog izbornog procesa biti redovno ažuriran svim relevantnim novostima vezanim za izborni dan“, naveo je Božović.

CeMI će, kako je dodao, poseban fokus aktivnosti staviti na objavljivanje svih informacija putem društvenih mreža (Facebook, Twitter, Instagram) kako bi, kako je istakao, što veći broj građana bio u mogućnosti da neposredno bude informisan o svim segmentima izbornog procesa.

Božović je rekao da će se sve aktivnosti CeMI-ja sprovoditi pod sloganom: „Da fer izbori postanu navika“, u okviru projekta „Neka slobodni izbori postanu navika! – Izgradnja povjerenja u integritet izbornog procesa u Crnoj Gori”, koji CeMI realizuje uz podršku Ambasade Republike Njemačke u Podgorici.