CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

CeMI otpočeo realizaciju projekta "Borba protiv dezinformacija i online nasilja nad ženama u politici u Crnoj Gori edukacijom žena i kampanjom zagovaranja"

20. Oct. 2021. u novosti

Obavještavamo vas da CeMI realizuje projekat ‚‚Borba protiv rodno zasnovanih dezinformacija i online nasilja nad ženama u politici u Crnoj Gori edukacijom žena i kampanjom zagovaranja“, koji se sprovodi uz podršku kanadskog Fonda za lokalne inicijative (Canada Fund for Local Initiatives CFLI).

Cilj projekta je podizanje svijesti javnosti o fenomenu rodno zasnovanih dezinformacija i širenju online štetnih sadržaja protiv žena u politici u Crnoj Gori. Projektne aktivnosti su usmjerene ka povećanju nivoa svijesti žena u politici o njihovim digitalnim pravima i načinu reagovanja na online kršenja njihovih prava, naročito tokom izbora.

Kako online prostor zauzima značajan udio u životu svakoga od nas i predstavlja polje najbrže razmjene informacija i formiranja mišljenja pojedinaca, ovaj problem predstavljaju ozbiljnu prepreku za žene koje se žele baviti javnim životom i politikom.

U cilju unaprjeđenja postojećeg stanja CeMI će, u okviru projekta, implementirati niz aktivnosti, a u nekima od njih možete direktno učestvovati i vi:

  • Prijavom dezinformacija i online štetnih sadržaja putem aplikacije Fer Izbori
  • Praćenjem Live Display-ja na kom se nalaze svi sadržaji objavljeni na pomenutu temu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Instagram: cemi_me

Facebook: Centar za monitoring i istraživanje CeMI

Twitter: cemi_me