CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Nacionalni koordinator za NATO u Vladi Crne Gore i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za vanjsku politiku, ambasador Nebojša Kaludjerović održao predavanje u Školi za evroatlanske integracije

22. Oct. 2014. u novosti

U okviru projekta “Škola evroatlantskih integracija za mlade - treća generacija”, nacionalni koordinator za NATO u Vladi Crne Gore i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za vanjsku politiku, ambasador Nebojša Kaludjerović je 21. oktobra održao polaznicima Škole predavanje na temu “Crnogorski put ka NATO-u: planovi i ostvareni rezultati”.

Ambasador je tom prilikom upoznao polaznike Škole sa aktivnostima Savjeta za članstvo u NATO, rezultatima koje je Crna Gora postigla u procesu evroatlantskih integracija, kao i obavezama koje Crnu Goru čekaju do narednog samita NATO saveza. Polaznici su imali priliku da sa Ambasadorom otvoreno razgovaraju o pitanjima koja su smatrali važnima za proces evroatlanskih integracija Crne Gore, o prednostima članstva i preostalim uslovima koje je neophodno ispuniti na putu NATO integracija.