CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Održan dvodnevni trening na temu “Iskustvo i dobra praksa u pripremanju izvještaja o radu Ombudsmana”

22. Jun. 2010. u novosti

Utorak, 22. jun, 2010. – U okviru projekta “Jačanje institucije Ombudsmana u Crnoj Gori”, CEMI je u periodu 22-23. juna, 2010. u hotelu “City” u Podgorici, organizovao dvodnevni trening na temu “Iskustvo i dobra praksa u pripremanju izvještaja o radu Ombudsmana”. Treningu, čiji su predavači bili g-din Idžet Memeti, makedonski Ombudsman i g-din Ivan Šelih, zamjenik Ombudsmana Slovenije, su prisustvovali zamjenici i savjetnici zaposleni u instituciji crnogorskog Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Trening je imao za cilj razmjenu iskustva i dobre prakse u pogledu pripremanja i objavljivanja godišnjeg izvještaja o radu Ombudsmana kao i pripremanju pojedinačnih (tematskih) Ombudsmanovih izvještaja. Na treningu je posebno naglašen značaj i uloga medija u promociji i predstavljanju godišnjeg izvještaja Zaštitnika, i predstavljene su različite metodologije i pristupi u pogledu pripremanja godišnjeg i tematskih izvještaja Ombudsmana.

Projekat “Jačanje institucije Ombudsmana u Crnoj Gori” je podržala Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a projekat se sprovodi uz saradnju sa OSCE, Misijom u Crnoj Gori.