CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Održan seminar u Beogradu 10. i 11. jula

26. Jul. 2018. u novosti

U Beogradu je 10. i 11. jula 2018. godine organizovan seminar u okviru projekta pod nazivom  “Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana - finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminaliteta  i korupcije”, koji Centar za monitoring i istraživanje CeMI sprovodi saradnji sa partnerima: Asocijacijom za demokratske inicijative iz Sarajeva i Transparentnost Srbija iz Srbije, a koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Holandije.

 

Cilj seminara je obuka predstavnika sudstva, tužilastva i policije iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Kljucne teme su, izmedju ostalog bile efikasnost i kvalitet rada sudova I tuzilastva, kao I procesuiranje korupcije i organizovanog kriminala, sa posebnim osvrtom na saradnju tuzilastva sa agencijama za sprovodjenje zakona.

 

Uvodna izlaganja su imali Bojan Bozovic, direktor pravnog odjeljenja CeMI-ja, Nemanja Nenadic, programski direktor Transparentnost Srbija, Snježana Ivandić iz Asocijacije za demokratske inicijative iz Sarajeva, dok su predavaci bili Vladimir ćeklić (pomoćnik direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom, Ministarstvo pravde Republike Srbije) i Bojan Branković (sudski vještak ekonomsko-finansijske struke iz Srbije).