CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Održane lokalne konsultacije u deset opština

11. Mar. 2019. u novosti

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) je do sada organizovao lokalne konsultacije sa građanima u deset crnogorskih opština (Podgorica, Nikšić, Danilovgrad, Pljevlja, Žabljak, Šavnik, Plužine, Herceg Novi, Kotor, Bijelo Polje) u cilju kvalitetnijeg sagledavanja percepcije građana o novoj izbornoj reformi.

Lokalne konsultacije sa građanima se realizuju u okviru projekta Neka slobodni izbori postanu navika! – Izgradnja povjerenja u integritet izbornog procesa u Crnoj Gori, koji se realizuje uz podršku Evropske komisije.

Na ovaj način, CeMI je omogućio svim zainteresovanim građanima da se aktivno uključe u proces formulisanja zaključaka i preporuka, te da se uključe u intenzivnu diskusiju i istaknu probleme i moguća rješenja u pogledu nedostataka aktuelnog izbornog okvira, te podijele svoja neposredna iskustva kada su u pitanju izborni proces i njihova biračka prava.

CeMI će u narednom periodu nastaviti sa održavanjem lokalnih konsultacija, a svi zainteresovani građani su više nego dobrodošli da učestvuju u javnoj raspravi.

[gallery link="file" columns="4" ids="14657,14656,14655,14654,14653,14652,14651"]