CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Održani sastanci Građanskog savjeta za slobodne i fer izbore

08. Mar. 2019. u novosti

Danas su održana dva sastanka Građanskog savjeta za slobodne i fer izbore, u okviru projekta „Da slobodni izbori postanu navika – Izgradnja povjerenja u integritet izbornog procesa u Crnoj Gori“, koji sprovodi CeMI, uz finansijsku podršku Evropske komisije.

Na sastancima je verifikovano formiranje tri radne grupe, koje će se baviti pitanjima reforme izbornog zakonodavstva, analizom unaprjeđenja rada izbornih tijela i medijskim zakonima.

Građanski savjet za slobodne i fer izbore će nastaviti sa intenzivnim radom, sa ciljem razvijanja dijaloga i razmjene ideja, po pitanju nove izborne reforme, kao osnovnog preduslova za održavanje slobodnih i fer izbora u Crnoj Gori.

Na današnjim sjednicama savjeta, komentarisane su stručne preporuke prof. dr Đorđija Blažića, te je usaglašeno da na sljedećoj sjednici savjeta budu analizirani izvještaji sa lokalnih konsultacija i javnih rasprava, koje CeMI organizuje u svim opštinama u Crnoj Gori. Takođe će biti analiziran nacrt preporuka Centra za monitoring i istraživanje.

Građanski savjet za slobodne i fer izbore ostaje otvoren za širenje, te se uskoro očekuje prezentovanje novih članova savjeta.

[gallery link="file" ids="14640,14641,14642,14643,14644,14645"]