CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Poziv za Javni konkurs na temu nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja

30. Aug. 2024. u novosti

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) raspisuje Javni konkurs za najbolji članak na temu nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja. Konkurs je otvoren za sve zainteresovane pojedince bez obzira na profesionalno ili akademsko zvanje.

Cilj konkursa je motivisanje šire javnosti, stručnjaka, novinara, studenata i ostalih zainteresovanih da se kreativno i analitički izraze na ovu važnu temu. Na taj način želimo podići nivo svijesti i razumijevanja kompleksne problematike nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja.

Članci će biti ocjenjivani prema sljedećim kriterijumima:

  • Originalnost
  • Analitički pristup
  • Relevantnost
  • Kvalitet pisanja

Dužina članka: Maksimalno 1.000 riječi (oko 2 do 3 strane u standardnom formatu, veličina fonta 12 pt, jednostavan prored).

Stručni žiri sastavljen od predstavnika CeMI-ja i drugih stručnjaka iz oblasti rodne ravnopravnosti pregledaće pristigle radove i odabrati tri najbolja članka. Autorima tri najbolje rangirana teksta biće dodijeljene novčane nagrade kao priznanje za njihov trud i doprinos u borbi protiv nasilja nad ženama. Pored toga, njihovi radovi biće objavljeni na online platformama CeMI-ja i drugim relevantnim medijima, što dodatno proširuje njihov uticaj i doprinosi edukaciji šire javnosti o važnosti prijavljivanja nasilja.

Prijava:

Prijave se mogu dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: [info@cemi.org.me] ili objaviti javno i lično od strane autora članka. U tom slučaju potrebno je obavijestiti našu organizaciju email-om (dostaviti link) i tagovati CeMI na datoj objavi.

Rok za prijavu je do 22. septembra 2024, do 12:00h.

Za sva dodatna pitanja, možete nas kontaktirati na telefon [+382 (0) 20 653 736] ili putem e-maila [info@cemi.org.me].

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave i doprinesu podizanju svijesti o ovoj važnoj temi kroz svoje kreativne i analitičke članke.

S poštovanjem,

CeMI Tim