CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Sastanku prisustvovali eminentni predstavnici tužilaštva, sudstva i policije

19. Apr. 2018. u novosti

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) je, u saradnji sa nevladinom organizacijom Transparentnost Srbija, organizovao bilateralni sastanak kojem su prisustvovali eminentni predstavnici tužilaštva, sudstva i policije u Crnoj Gori i Srbiji, koji se bave finansijskim istragama.

Bilateralni sastanak pod nazivom “Finansijske istrage u borbi protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori“ održan je 19. aprila 2018. godine u PR centru u Podgorici.

Bilateralni sastanak su otvorili programski direktor Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić, i direktor Pravnog odjeljenja CeMI-ja Bojan Božović. Sastanku su prisustvovali eminentni predstavnici svih institucija (tužilaštva, sudstva, policije) u Crnoj Gori i Srbiji koje se bave finansijskim istragama.

Bilateralni sastanak je bio dio redovnih aktivnosti u okviru projekta “Jačanje kapaciteta istrage i krivičnog gonjenja u zemljama Zapadnog Balkana – finansijske istrage kao sredstvo za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije” koji CeMI realizuje u saradnji sa partnerima: Asocijacijom za demokratske inicijative (ADI) iz Sarajeva i Transparentnost Srbija iz Beograda.

Projekat je finansijski podržala Ambasada Kraljevine Holandije.

Diskusija koja je ovom prilikom vođena biće značajna tokom daljih aktivnosti koje će CeMi preduzimati u nastavku realizacije projekta.