CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Tri opozicione koalicije koje su najavile saradnju nakon izbora imaće najmanje 41 mandat

30. Aug. 2020. u novosti

Tri opozicione koalicije Za budućnost Crne Gore, Crno na bijelo i Mir je naša nacija, koje su najavile saradnju nakon parlamentarnih izbora imaće najmanje 41 mandat saopšteno na pres konferenciji Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Predsjednik Upravnog odbora CeMI-ja, Zlatko Vujović, rekao je da na osnovu 88,4 odsto obrađenog uzorka Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović ima 34,8 odsto ili 29 mandata, “Za budućnost Crne Gore”32,7 odsto ili 28 mandata.

“Aleksa Bečić – Miodrag Lekić – “Mir je naša nacija“ ima osvojila je 12,5 odsto ili 10 mandata, dr Dritan Abazović – “Crno na bijelo” -dr Srđan Pavićević 5,7 odsto ili četiri mandata, “SD-Ivan Brajović-Mi odlučujemo dosljedno“ 4,2 odsto ili tri mandata, Bošnjačka stranka – Ispravno – Rafet Husović” 4,1 odsto, ili tri mandata, “Albanska lista – Genci Nimanbegu, Nik Đeljošaj“ i “Albanska koalicija “Jednoglasno” su osvojili po jedan mandate ili zajedno 2,5 odsto, “HGI. Svim srcem za Crnu Goru! je ostala na 0,2 odsto, “SDP – Jaka Crna Gora” 3, 1 odsto ili dva mandata”, rekao je Vujović.

Ukazao je da su još uvijek moguće određene promjene.

“Međutim, ono što građane najviše interesuje, a to je da tri opozicione koalicije koje su najavile saradnju nakon izbora Za budućnost Crne Gore, Crno na bijelo i Mir je naša nacija će imati najmanje 41 mandat. To je nešto što najvjerovatnije neće biti dovedeno u pitanje, ali treba sačekati s obzirom da u nekim situacijama, možda će tek informacija od Državne izborne komisije biti ono što će biti konačni rezultati”, kazao je Vujović.