CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

TV promocija aplikacije Za zdravije zdravstvo!

13. Oct. 2022. u novosti

Projektna koordinatorka CeMI-ja, koleginica Maja Bjelić je jutros na Televiziji Nikšić pozvala građane da prijave korupciju u zdravstvu putem aplikacije Za zdravije zdravstvo, dostupne iOS i Android uređajima, kao i putem web stranice www.zazdravijezdravstvo.me.

Tom prilikom je istakla da je CeMI prva organizacija koja je pokrenula temu korupcije u zdravstvu, te da ovaj projekat predstavlja nastavak CeMI-jeve borbe za poboljšanjima u ovoj oblasti.

Osim pozitivnog odaziva većine institucija, istakla je i ulogu koju građani u ovom procesu imaju.

''Naš tim je naišao na veliku zainteresovanost i odaziv građana za implementaciju dosadašnjih aktivnosti. Građani prepoznaju postojanje problema korupcije u zdravstvu i povrede prava pacijenata po različitim osnovama i nesebično dijele svoja iskustva. Nama je to, osim nalaza našeg istraživačko-pravnog tima, nesumnjiv pokazatelj potrebe za implementacijom ovog i sličnih projekata.”

Bjelić je tokom gostovanja objasnila koje sve mogućnosti aplikacija pruža, koje su ciljne grupe projekta, kao i koje se aktivnosti očekuju do kraja njegove implementacije.

Kompletno gostovanje možete pogledati na videu u nastavku.

Projekat „Za zdravije zdravstvo!“, realizuje Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) u partnerstvu sa NVO Bonum, a podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.