CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

U zdravstvenim ustanovama širom zemlje dostupni informativni plakati - Prijavi korupciju u zdravstvu!

17. Oct. 2022. u novosti

U cilju što većeg informisanja građana o dostupnim sredstvima za prijavu korupcije, koja je CeMI izradio u okviru projekta ,,Za zdravije zdravstvo!” u zdravstvenim ustanovama u cijeloj zemlji su na mjestima sa najvećom frekvencijom pacijenata postavljeni informativni plakati za građane. CeMI je na teritoriji cijele Crne Gore distribuirao 50 promotivnih postera u svim opštinama i zdravstvenim institucijama sa različitim stepenom pružanja zdravstvene zaštite.

Postavljanjem informativnih plakata građanima su predstavljeni svi dostupni mehanizmi koje CeMI pruža u cilju suzbijanja korupcije i povrede prava u zdravstvu. Tako se, osim informacije o dostupnosti aplikacije za prijavu korupcije i povrede prava u zdravstvu, na plakatu nalazi i kontakt telefon i e-mail adresa na koje se građani mogu obratiti za dodatna pitanja, pomoć ili nedoumice.

CeMI je svoje servise prilagodio svim starosnim grupama i građanima različitih nivoa digitalne pismenosti.

Plakati su izrađeni u okviru projekta „Za zdravije zdravstvo!“, koji realizuje Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) a koji je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.