CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Nina Vučić

Nina Vučić osnovne studije završila je u junu 2022. godine na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, kao student studijskog programa Politikologija i međunarodni odnosi. Od oktobra 2022. godine nastavlja svoje obrazovanje na master studijama, na smjeru međunarodni odnosi na istom fakultetu. Tokom osnovnih studija praktičnu nastavu obavljala je u Odboru za evropske integracije Skupštine Crne Gore. Ova praksa omogućila joj je da značajno proširi svoje znanje o procesu evropskih integracija, postignućima Crne Gore tokom pristupnog procesa, kao i samom radu državnih institucija.

Učestvovala je u radu i aktivnostima studentskih klubova i organizacija na Fakultetu političkih nauka, i bila je član Karijernog centra Crne Gore. Kroz online seminare i obuke unapređivala je svoja znanja i vještine iz različitih oblasti.

Trenutno je angažovana u Centru za monitoring i istraživanje (CeMI), kroz Vladin program stručnog osposobljavanja, gdje svoj doprinos daje kao Projektni asistent, učestvujući u organizaciji konferencija posvećenih ključnim temama, uključujući ljudska i manjinska prava, rodnoj ravnopravnosti, prava LGBTQ+ zajednice.