CEMI - Centar za monitoring i istraživanje

Lokalni izbori Ulcinj 2018

Šef misije: Zlatko Vujović

Zamjenica šefa misije: Nikoleta Tomović

Broj posmatrača: 53

Pratite procjene rezultata izbora uživo na portalu www.izbori.cemi.org.me

O misiji

Centar za monitoring i istraživanje CeMI, realizuje projekat pod nazivom: „Izborni integritet u Crnoj Gori – praćenje lokalnih izbora u Ulcinju, 2018 (Electoral Integrity in Montenegro – Monitoring of Local elections, 2018)“.

Svrha projekta je povećanje stepena javnog povjerenja u izborni proces kroz doprinos stvaranja demokratskih uslova za transprarentne, slobodne i fer lokalne izbore u Ulcinju, kao i sprječavanje izbornih nepravilnosti tokom izbornog procesa.

Politička situacija u Crnoj Gori se promijenila i postala komplikovanija od posljednjih lokalnih izbora u Ulcinju koji su se održali 26. januara 2014. Zbog toga ovi izbori će imati uticaj i na državnom nivou. S obzirom na to da je Ulcinj multietnička sredina, rezultati izbora uvijek privlače posebnu pažnju. Iz navedenih razloga, neophodan je snažan građanski monitoring izbora.

Izbori u Ulcinju biće održani 4. februara 2018. godine. CeMi će imati svoje predstavnike na svim biračkim mjestima. Nekoliko sati nakon zatvaranja biračkih mjesta, CeMI daje finalne projekcije izbornog rezultata.

Ovaj projekat realizujemo uz podršku Britanske ambasade.